Ik had van jongsaf aan geesten om mij heen. Dat had zeker te maken met mijn voorgeslacht waarin veel occulte lijntjes liepen (o.a. waarzeggerij, magnetisme).

Als klein kind zeiden stemmen al dat ik anders was dan andere kinderen en dat ik

daarom gepest werd. Ik kreeg daar hoofdpijn van. Ja, ik moest van bepaalde stemmen zondige dingen doen. Als ik dat niet deed, werden ze boos en voelde ik mij diep ellendig. Als ik naar ze luisterde, leek ik mij beter te voelen. Maar door het zondigen voelde ik mij weer verder van God af. Ik had soms het gevoel met mijn rug tegen de muur te staan.” 

De stemmen in mijn hoofd zeiden dat ik anders was, dat andere kinderen mij niet leuk vonden. Als ik alleen speelde, of verdrietig was, omdat ik gepest werd, spraken de stemmen vriendelijk en zeiden zoiets als ‘zie je nou wel, je bent anders. Ze moeten je niet.’ Als ik leuk contact maakte met andere kinderen, veel plezier had, of de stemmen negeerde, klonken de stemmen naar en boos. Ze waren er niet altijd, soms waren ze er een hele tijd niet. De boze stemmen kwamen vaak als ik in bed lag. Ze zeiden ook dingen die ik niet verstond. Ze fluisterden, sisten, suisden. Als ze heel boos waren zorgden ze ervoor dat het net was alsof ik zelf in slow motion bewoog en alles om mij heen heeeeeeeeel snel ging. Het is bijna niet te beschrijven. Het is heel raar en het gebeurde alleen ’s nachts. Ik kreeg er hoofdpijn van en ze maakten mij doof.

Ook heb ik geesten gezien. Nachtmerries gehad, waarin ik werd aangevallen door demonen. Zwarte vegen zien vliegen. Voorwerpen zien bewegen. Telepathie met een vriendinnetje toen ik op de middelbare school zat. Ik kreeg voorspellingen door van nare gebeurtenissen aan de hand van angstgevoelens of beelden (zoals bijv. het neerstorten van het Turkse vliegtuig bij Schiphol een paar jaar geleden). Of ik voorspelde mondeling iets vervelends, wat dan echt gebeurde. Toen ik kleuter was, kwam er ’s nachts soms een vrouw bij mij op bed zitten aan het voeteneind.

Als ik intensief wilde bidden kroop er iets over mijn rug omhoog. Dus hield ik maar op met bidden. Op de basisschool vroeger drongen de Bijbelverhalen nooit echt tot me door.

Door bevrijdingspastoraat in meerdere sessies zijn al deze stoorzenders opgeruimd. Demonische machten zijn in Jezus’ naam weggestuurd. Ik voelde hoe zij één voor één mijn lichaam verlieten door mijn mond, als een zucht.  Op een gegeven moment zei ik heel verbaasd: “Deze heeft me door m’n oren verlaten!” Later bleek ik ook genezen te zijn van mijn slechthorendheid, waar ik vanaf mijn derde jaar last van had. Er werd gebeden om een nieuwe vervulling met de Heilige Geest. Mijn geloofsleven en relatie met God heeft sindsdien een nieuwe glans. Ik houd nu meer van Christus dan ooit tevoren, en ik heb om dat te vieren mij laten dopen door onderdompeling.