Een jongeman, ‘William’, had problemen met het reguleren van zijn emoties. Hij was sterk in oppotten en wegslikken van negatieve emoties en was sterk conflictvermijdend. Dus zocht hij zijn weg in gewelddadige computergames, waarin hij gevechten met demonen leverde en allerlei symbolen tegenkwam die ontleend waren aan het satanisme.

Je hebt games met namen zoals Diabolo and Doom, Dungeons and Dragons (vooral bordspel). De namen zeggen genoeg.

Wat leverde het hem op: niet alleen een conflictvermijdende levensstijl – alleen dat is al ongezond – maar ook lugubere moordfantasieën. Hij kon iemand gewurgd zien worden met snoeren om zijn hals.

We hebben met hem gebeden en dat was een zoektocht. Is hij die games vooral gaan spelen om zijn emoties te kunnen uiten? We hebben met hem om bevrijding gebeden en konden niet zo goed traceren of er nou echt sprake was van demonische belasting. Hoe dan ook: het gebed deed hem goed en zorgde voor een positieve verandering in zijn stemmingen. Daarnaast gaven wij het dringende advies om zijn emoties beter te leren reguleren. Een sportschool kan daarbij al wonderen doen.