door Jan Huitema

Boekrecensie door Jenö Sebök

Over de realiteit van het bovennatuurlijke en de macht van Jezus Christus

Wij maken in onze tijd een opleving van het bovennatuurlijke mee. Diverse mediums mogen hun zegje doen op televisie. Het aantal bezoekers van paranormale beursen neemt toe. En veel mensen zijn teleurgesteld in de reguliere geneeskunde. Er is een niet te stillen honger naar wat er nog meer is tussen hemel en aarde. Het lijkt

interessant.

Maar in de Bijbel wordt niet geflirt met de wereld van het bovennatuurlijke. Wie dat wel doet wordt door God ernstig gewaarschuwd. De niet-zichbare werkelijkheid is alles behalve onschuldig of vrijblijvend. In het grote gebied tussen hemel en aarde werken Satan en zijn gevallen engelen. Zijn medewerkers oefenen er hun macht uit via allerlei paranormale geneespraktijken, meditatietechnieken en verschijningen. Het duister presenteert zich vak als een helder licht.

Schrijver Jan Huitema verlangt ernaar dat de dienst der genezing en bevrijding een plaats in de kerk terugkrijgt. In dit boek waarschuwt hij voor de gevaren van het bovennatuurlijke, en wijst hij de enige richting die hoopgevend is: Jezus Christus, God de Zoon. Waar Hij met zijn licht binnenkomt, moeten de ‘zolderbewoners van deze wereld’ wijken. Alleen bij Hem kunnen mensen werkelijk vinden wat zij nodig hebben.

Jan Huitema (1944) studeerde theologie in Groningen en woont als emeritus-predkant in Drachten. Hij is voorzitter van de werkgroep ‘Genezing en bevrijding’ van het Evangelische Werkverband en leerde dit onderdeel van het gemeentewerk kennen in het landelijke Oasewerk.

166 pagina’s, Prijs € 13,50  ISBN 978-90-6067-670-7