Annie is moeder van twee kinderen. Ze is christelijk opgevoed, maar door haar huwelijk is zij in een kerk terecht gekomen waar zij zich niet thuis voelt. Zij speelde op hoog niveau gitaar in diverse gospelbands en daar kreeg zij ook haar geestelijke voeding.  Door een ongeluk op haar werk  kreeg zij echter een beperking waardoor zij op een lager niveau moest gaan werken. Dat was zeer tegen haar zin. Ook het gitaarspelen ging niet goed meer, waardoor zij niet meer mee kon doen met een bekende gospelband. Zij nam het God heel erg kwalijk

dat Hij haar niet voor dat ongeluk heeft behoed. Ook was er boosheid tegenover sommige mensen die zij verantwoordelijk achtte voor het ongeluk. Die boosheid is zij af gaan reageren door heel hard heavymetal- en deathmetalmuziek te gaan spelen in een bandje. Hierbij heeft zij min of meer onbewust satan te hulp geroepen door de Engelse teksten, die zij maar half verstond, mee te zingen.

Vanaf dat moment gaat het met haar geloofsleven hard achteruit, maar ze wil God toch niet helemaal loslaten en volgt een Alphacursus. Hierdoor krijgt haar geloof een nieuwe impuls. Zij wordt heen en weer geslingerd door verlangen naar God en boosheid op God. Af en toe mag zij meespelen in een gospelbandje, maar dat gaat moeilijk, dan krijgt zij het benauwd en verkrampen haar vingers. Ook bidt zij vaak tot God of Hij haar boosheid wil wegnemen, maar zonder resultaat. Het wordt nog erger als zij de bandleider ontmoet waar zij vroeger mee op tournee is geweest. Door die ontmoeting wordt zij weer erg geconfronteerd met haar beperking. Zij wordt depressiever en krijgt doodsgedachten.

Via via komt zij in contact met het team voor Bevrijding en Innerlijke Genezing, dat besluit Schoon schip met haar door te nemen. Al gauw geeft zij toe dat zij geregeld heavymetal- en deathmetalmuziek speelt in een bandje. Als de geesten van deze muziek worden aangesproken en gesommeerd haar te verlaten, zeggen zij tegen haar dat zij geen gospelmuziek mag spelen. Vanaf dat moment wordt zij vaker geplaagd door stemmen in haar hoofd, die zeggen dat zij geen gospelmuziek mag spelen en dat zij veel beter heavymetal kan spelen. Ze lachen haar uit als zij kinderliedjes speelt. Vooral als zij in een bandje mee mag spelen vallen die geesten haar aan. Dan verkrampen haar vingers, hoort ze boze stemmen, en soms verliest zij het bewustzijn. Dat gebeurt ook thuis weleens, bijvoorbeeld onder het stofzuigen. Na een minuut of tien komt zij vanzelf wel weer bij, maar zij voelt zich daarna heel beroerd, zowel geestelijk als lichamelijk. Toch geeft Annie niet toe aan de verleiding om weer heavy metal te spelen, al is het soms erg moeilijk voor haar, vooral als zij weer zo boos is op God.

Tijdens een tiental sessies wordt Annie aangemoedigd en geestelijk toegerust om standvastig te blijven en de plaaggeesten te negeren. Ook worden verschillende geesten weggestuurd, maar Annie is pas helemaal bevrijd nadat een doodsgeest is weggestuurd in de naam van Jezus. Zij verlangt niet meer naar de dood, maar wil God verheerlijken met haar muziek. Zij speelt nu weer geregeld in diverse gospelbandjes, zonder dat haar vingers verkrampen. Ook hoort zij geen stemmen meer in haar hoofd.