De dienst van genezing en bevrijding staat toenemend in de belangstelling van christenen. Soms hoor je mooie getuigenissen over Gods ingrijpen in iemands leven, maar soms hoor je verhalen over teleurstellende ervaringen die vragen oproepen.

 

Dit boek neemt je mee in een zoektocht achter deze ervaringen en vragen. Wat betekent het dat het Koninkrijk van God al onder ons aanwezig is en tegelijk nog op zich laat wachten? Op welke manier heeft onze leefomgeving invloed op onze manier van bidden om genezing en bevrijding?

 

 

 

Is er een kwalitatief verschil tussen Jezus’ bediening, die van de apostelen en de onze? Op welke manier gaat God zijn weg met ons in het lijden, ook als genezing of bevrijding uitblijft? Kan ziekte in het plan van God passen?

 

De auteur schuwt deze complexe vragen niet en wil intussen niets afdoen aan de opdracht van de Kerk: de dienst van genezing en bevrijding serieus nemen en een plaats geven in de pastorale praktijk.

 

“Wat een ongelooflijk goed en belangrijk boek is dit! Jezus zendt zijn volgelingen uit om het Koninkrijk van God te verkondigen en de zieken te genezen. Hoe kan de kerk volop in die genezingsbediening blijven staan, als de praktijk zo weerbarstig is en genezing vaak uitblijft? Jan Minderhoud geeft heldere richtlijnen vanuit het perspectief van de theologie van het Koninkrijk.” Ronald Westerbeek

 

Jan Minderhoud (geb. 1958) is theoloog, counselor, actief in het pastoraat voor bevrijding en genezing en in de gebedsbeweging.

 

Prijs € 29,95

 

Het boek is te bestellen via de boekhandel.

En ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Gratis verzending,